×

Iverquantel Drops 10 ml

Behandeling van menginfecties met nematoden (rondwormen) en cestoden (lintwormen) bij terrariumdieren, kooi- en volièrevogels, post- en sierduiven en niet bedrijfsmatig gehouden kleine knaagdieren.
SKU
1220

Voor 15:00 besteld en mits op voorraad, vandaag verzonden. Ook levering op zaterdag

Gratis verzending bij bestellingen boven €65,00!
Slechts €6,50 verzendkosten daaronder.
* Tarieven voor Nederland

VRAGEN OVER DIT PRODUCT?
Ons team helpt u graag met al uw vragen over uw huisdier.

info@fsbdierenasielen.nl

030-3035455
Ma, Wo en Vr 09:00 tot 17:00

Iverquantel Drops 10 ml

Diergeneesmiddel bestemd voor terrariumdieren, kooi- en volièrevogels, post- en sierduiven en niet bedrijfsmatig gehouden kleine knaagdieren*.

SAMENSTELLING

Bevat per ml: 0,4 mg ivermectine en 20 mg praziquantel.

BESCHRIJVING

Ivermectine behoort tot de groep van avermectinen, chemotherapeutica die wat betreft hun structuur overeenkomen met macrolide antibiotica. Ze zijn niet duidelijk werkzaam tegen bacteriën of schimmels. Ivermectine is zeer lipofiel en daardoor bijna onoplosbaar in water. Ivermectine interfereert met de neuro transmitters glutaminezuur en gammaaminoboterzuur (GABA) waardoor storingen in de zenuwsignaaltransmissie optreden (opening van de chlorideionkanalen). Dit resulteert in verlamming en uiteindelijk de dood van gevoelige parasieten. Ivermectine is werkzaam tegen maagdarmwormen, longwormen en ectoparasieten (o.m. horzel larven, bloedzuigende luizen, teken en mijten). Resistentie is aangetoond bij enkele nematoden (o.m. Haemonchus contortus, Ostertagia circumcinta en Trichostrongylus colubriformis). Resistentie bij gevoelige ectoparasieten is (nog) niet bekend. Praziquantel is een vrijwel onoplosbaar isochinolinederivaat. Praziquantel gaat een interactie aan met het legument van cestoden waardoor de calciumionpermeabiliteit wordt gestoord. Dit leidt tot een contractuur van somatische spieren en een ontregeling van de stofwisseling. Praziquantel werkt cesticide bij lintwormen en larvale stadia van cestoden in de weefsels. Naast werkzaamheid tegen cestoden bestaat er ook een goede effectiviteit tegen trematoden. In de praktijk speelt resistentie geen rol. De combinatie van ivermectine en praziquantel heeft in vitro en in vivo een potentiërende anthelmintische werking.

INDICATIES

Behandeling menginfecties met nematoden (rondwormen), cestoden (lintwormen) en trematoden.

CONTRA-INDICATIES

Schildpadden en vinkachtigen kunnen overgevoelig reageren op ivermectine.

TOEDIENINGSWIJZE EN DOSERING

Uitsluitend voor orale toediening. De éénmalige dosering bedraagt 0,2 mg ivermectine en 10 mg praziquantel per kg lichaamsgewicht (=0,5 ml per kg lichaamsgewicht).

BEWARING

Beneden 25°C. Niet in de koelkast of de vriezer bewaren.In de oorspronkelijke verpakking en buiten het zicht en bereik van kinderen bewaren.

 

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Iverquantel Drops 10 ml